top of page
Arreglo Försäkring & Rådgivning AB

Processen

1. Fullmakt

Utan ditt skriftliga tillstånd kommer vi inte kunna hämta ut dina nuvarande försäkringshandlingar (för analys) eller nya offerter från försäkringsbolagen. Förmedlarfullmakt att signera och skicka in till oss hittas här. Med denna till hands kan vi sköta all vidare kontakt med försäkringsbolagen åt dig.

2. Behovsanalys

Vi stämmer av ditt faktiska försäkringsbehov, som sannolikt förändrats något sedan du tecknade din försäkring från första början, och hur väl ditt faktiska försäkringsbehov idag överensstämmer med din nuvarande försäkring. Dina önskemål och behov går före allt. Arreglos rekommendation är dock att börja i rätt ände, vilket enligt oss är att först och främst säkerställa att skyddet för större skador är tillräckligt. Vi pratar alltså om skador som din egen plånbok skulle ha extremt svårt att hantera på egen hand, sådant som på allvar skulle kunna hota t.ex. ditt företags eller din privata ekonomi. Efter det tittar vi närmare på villkoren för mindre skador.

3. Offerter

När vi fått in offerter från försäkringsbolagen gör vi en detaljerad och pedagogisk sammanställning av dessa, med dina behov/önskemål som utgångspunkt. Tillsammans avgör vi vilka som känns attraktivast. Sedan tar vi en till runda hos de bästa inkomna offerternas försäkringsbolag för en slutförhandling, och försöker vässa dessa offerter ytterligare. Slutligen är valet ditt, men vi lämnar givetvis en kvalificerad rekommendation. Den här biten är oftast den enklaste, då det odiskutabelt är mer regel än undantag att våra upphandlingar leder till både bättre villkor och pris.

4. Avtal

I samråd med dig, och med offertsammanställningen m.m. färsk i minnet, placerar vi din försäkring i det försäkingsbolag som erbjudit den bästa kombinationen av pris och villkor. Vi hjälper även till med att avsluta din tidigare försäkring samt se till att den nya försäkringen tar vid där den tidigare slutade, utan glapp. I samma veva som detta sker får du även tillgång till vår extraservice avseende bl.a. privat försäkringsrådgivning. Läs mer här!

5. Din kostnad?

För dig som uppdragsgivare innebär det – hör och häpna – ingen skillnad i total försäkringskostnad att anlita oss jämfört med att köpa försäkringen direkt av ett försäkringsbolag, förutsatt att försäkringens villkor och övriga förutsättningar är likadana. Förenklat kan man säga att när du köper försäkringen direkt av försäkringsbolaget så tar försäkringsbolaget emot din betalning och behåller varenda krona (eftersom de gjort/gör allt arbete själva). När du köper försäkringen via oss så tar försäkringsbolaget emot din betalning och behåller det mesta men ger Arreglo den andel som avser t.ex. upphandlingar, omförhandlingar, löpande rådgivning, kundservice, administration m.m. Ingen merkostnad för dig alltså utan helt kostnadsneutralt! I valt försäkringsbolags faktura till dig ingår alltså Arreglos ersättning. Ingen sidofaktura kommer till dig utan den del av premien som avser vår ersättning får vi av försäkringsbolaget i efterhand. Försäkringsbolagets ersättning till oss varierar normalt mellan 5-15% av försäkringspremien beroende på försäkringsslag.

6. Ett år senare

Efter ett år är det dags att se över försäkringen igen. För oss alltså, du kan luta dig tillbaka och fortsätta låta oss sköta allting. Försäkringsbolagens villkor kan ha ändrats, marknadens priser kan ha stigit eller sjunkit och dina försäkringsbehov kan ha skiftat. Detta stämmer vi av och ser till att du även fortsättningsvis har marknadens bästa försäkringslösning för just dig. 

Vill du veta mer?

Tid är pengar. Vi sparar dig både tid och pengar och, viktigast av allt, säkerställer att du har rätt försäkringsskydd. Klicka här nedanför för att hitta alla sätt att kontakta oss på.

bottom of page